Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Prąd z białostockiej spalarni popłynie w miasto

Prąd z białostockiej spalarni popłynie w miasto

Powiat poznański ma starostę: "Chcemy prowadzić powiat stabilnie"

Powiat poznański ma starostę: "Chcemy prowadzić powiat stabilnie"

Polecamy

Jedziesz na wakacje do Dubaju? Tych atrakcji już nie zobaczysz!

Jedziesz na wakacje do Dubaju? Tych atrakcji już nie zobaczysz!

Dopłaty do używanych samochodów. Kto będzie mógł dostać dofinansowanie?

Dopłaty do używanych samochodów. Kto będzie mógł dostać dofinansowanie?

Jaskier z Polski od SI – postać z Wiedźmina w nowej odsłonie. Czym zaskakuje?

Jaskier z Polski od SI – postać z Wiedźmina w nowej odsłonie. Czym zaskakuje?