MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Wymieszaj po 0,5 kg obranych i pokrojonych ziemniaków...
fot. Robert Wilczyński/Makrela Superdobra

Ryba na Wigilię w zdrowym i nietuzinkowym wydaniu. Te przepisy zaskoczą wszystkich i sprawią, że będziesz przyrządzać je co roku na Święta

Makrela z piekarnika z ziemniakami i marchewką garam masala

1. Wymieszaj po 0,5 kg obranych i pokrojonych ziemniaków oraz marchewki w podłużnych ćwiartkach, dodając plasterki czerwonej cebuli, 3 łyżki oliwy, łyżkę przyprawy garam masala oraz sól i pieprz.
2. Wyłóż warzywa na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200ºC na 20 min.
3. W tym czasie natnij delikatnie nożem co kilka centymetrów 2 tuszki makreli (po 300 g), natrzyj 3 łyżkami oliwy, solą i pieprzem.
4. Po 20 min pieczenia ziemniaków połóż na wierzchu ryby i piecz ok. 20 min, udekoruj danie gałązkami rozmarynu.

Zobacz również

Uniwersytet Rolniczy został właścicielem budynków przy al. Mickiewicza 24-28

Uniwersytet Rolniczy został właścicielem budynków przy al. Mickiewicza 24-28

Mały koziołek w bagażniku rozgrzanego samochodu. Zwierzęcia nie udało się uratować

Mały koziołek w bagażniku rozgrzanego samochodu. Zwierzęcia nie udało się uratować

Polecamy

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Czy wesele bez alkoholu może się udać? Zobacz, jak je zorganizować

Latarnik Wyborczy – aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Latarnik Wyborczy – aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak

Masz takie objawy? Po nich rozpoznasz, że w organizmie rozwija się rak