Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 38
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasztet w cieście francuskim z dodatkiem żurawiny...
fot. JBB

Pyszne potrawy nie tylko na świąteczny stół. Wyszukane pomysły, najlepsze przepisy

Pasztet w cieście francuskim z dodatkiem żurawiny

Składniki:
pasztet pieczony (np. od JBB)
opakowanie ciasta francuskiego
jajko do smarowania
konfitura żurawinowa
czarnuszka
rukola
Sposób przygotowania:
Rozłóż ciasto francuskie i zawiń w nie cały pasztet pieczony. Wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem i posyp czarnuszką. Całość zapiekaj ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Podawaj z rukolą (do dekoracji) oraz żurawiną.

Zobacz również

Zabytkowe rowery, muzyka, a nawet... lizaki. W Jaśle odbędzie się Noc Muzeów

Zabytkowe rowery, muzyka, a nawet... lizaki. W Jaśle odbędzie się Noc Muzeów

Matura 2024 w ZST w Lipnie. Abiturienci po polskim są zadowoleni!

Matura 2024 w ZST w Lipnie. Abiturienci po polskim są zadowoleni!

Polecamy

W Woli Buczkowskiej walczą z piratami drogowymi. Kolejni kierowcy stracili prawko

W Woli Buczkowskiej walczą z piratami drogowymi. Kolejni kierowcy stracili prawko

Do sałatki, deseru, na suchą skórę i zniszczone włosy. Ten olej leczy i odmładza

Do sałatki, deseru, na suchą skórę i zniszczone włosy. Ten olej leczy i odmładza

To „cichy zabójca kobiet”, ból trwa latami. Z tą chorobą zmagała się Kora

To „cichy zabójca kobiet”, ból trwa latami. Z tą chorobą zmagała się Kora